• Mettenberg 5 - 3940 Hechtel-Eksel, België  

 • +32(0)11 96 70 99

Ventilatiesystemen

Ventilatiesystemen Type C & D

vlaanderen is energie color

Een gecontroleerde en continue ventilatie in de woning is niet alleen verplicht maar het belang van ventilatie in een BEN-woning (BEN=Bijna-EnergieNeutraal) is cruciaal voor een gezonde luchtkwaliteit. Green Solutions biedt met zijn energiezuinige en vraaggestuurde ventilatiesystemen de ideale oplossing voor een BEN-woning. De systemen zorgen niet enkel voor een gezond binnenklimaat maar tevens voor een aanzienlijke E-peilverlaging tot 37 E-punten

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht Bijna-EnergieNeutraal zijn. Maar waarom zou je tot dan wachten om BEN te bouwen als dat nu al probleemloos kan? Zo win je immers meteen al de strijd tegen de energiefactuur en is je woning later veel meer waard.

Ventileren is sinds de EPB-regelgeving niet alleen wettelijk verplicht, voor onze gezondheid is het een absolute noodzaak. We brengen immers meer dan tweederde van onze tijd binnenshuis door. Door vocht en vervuilde lucht te verdrijven en frisse binnenlucht aan te zuigen - het basisprincipe van ventileren - verbetert het binnenklimaat en dus ook onze kwaliteit van leven.

 

Drie basisprincipes:

 • ventilatie2De aanvoer van verse lucht gebeurt in de 'droge' ruimtes, zoals de woonkamer, de slaapkamer, de studeerkamer… De openingen voor de toevoer en voor de afvoer moeten technisch gezien steeds in 5 standen geregeld kunnen worden, hetzij met de hand, hetzij automatisch.
 • De doorstroming van de lucht binnenin de woning via gangen en hallen. Die doorvoer gebeurt via roosters in de deuren, maar kan ook via de spleten onder of boven de deur.
 • De afvoer van de vervuilde lucht gebeurt via de 'natte ruimtes': toilet, keuken, wasplaats, badkamer…

 

Hoe bereik je dat? 

 • Gecontroleerd ventileren
  Goed ventileren betekent het juiste debiet verse lucht toevoeren, doorheen je woning voeren en tenslotte de verontreinigde lucht afvoeren. Er moet dus een goede balans zijn tussen de toegevoerde en de afgevoerde lucht. Het heeft weinig zin om roosters te plaatsen om de warme, vochtige lucht af te voeren.
 • Discrete natuurlijke toevoer van lucht ventilatie3De gecontroleerde natuurlijke toevoer van verse lucht bij een Systeem C+ wordt gegarandeerd. Een discreet toevoerrooster kan quasi onzichtbaar geïntegreerd worden bovenop het raam en garandeert een maximale natuurlijke lichtinval.

 • Optimale ventilatie met automatische sturing : Systeem C+ 
  Door zijn eenvoud, onderhoudsvriendelijkheid en energiezuinigheid kent het ventilatiesysteem C+ al vele jaren bijzonder veel succes. Het systeem C+ voorziet de natuurlijke toevoer van verse lucht via zelfregelende raamventilatie in de droge leefruimtes.

 

We werken samen met, en installeren systemen van Renson

Voor BEN-woningen bestaan stevige premies, een korting op de onroerende voorheffing én bij sommige banken een extra voordelig BEN-krediet. Zoek uw subsidie via de website van de Vlaamse Overheid: www.energiesparen.be/subsidies/subsidiemodule

 

 

 

 

 

 

logo 200px white trsp

Green Solutions
Mettenberg 5,
3940 Hechtel-Eksel, België
+32 011 96 70 99
info@greensolutions.solar

Uw partner

Green Solutions heeft zich ontwikkeld tot een betrouwbare partner voor aannemers, architecten, bedrijven en particulieren.

Onze Installaties

Bekijk een overzicht van onze mogelijkheden en  referenties (met foto's)  via deze pagina
thumb homepage fotos

Onze waardes

De sterkste troef is de jonge gedrevenheid en de persoonlijke aanpak naar de klant toe.

Meer dan 20 jaar ervaring in de sector !

© MediaToday websolutions MediaToday.be